Friday, January 04, 2013

Absolutely Organic (Dublin)

Absolutely_Organic_Dublin
A hétvégenkénti piacok, apróbb 'health shop'-ok kínálatát egészítettem ki ezzel a házhoz szállító bio-organic 'online shop'-pal. Zöldség-gyümölcs (ahol csak lehet helyi, 60 mérföldes sugáron belüli, szezonális), tejtermékek (vaj, sajt, tej, joghurt), tojás, húsok (marha, csirke, lazac), lisztek, méz, magvak, diófélék, szárított gyümölcsök, tészták, olajok, zöldfűszerek, tea, kávé, tisztító és tisztálkodószerek szerepelnek a kínálatban.

Elsőre most csak a (össze)válogatható (vannak kész 'dobozok' is) zö-gyü választékból rendeltem: édesburgonya, zellerszár, cékla, sárgarépa, paradicsom, avokádó, mangó (ilyen zöldet még nem láttam, de ha nem lesz kedve 'megérni' chutney-nak jó lesz), és egy doboz tojás.

Húsz juró felett ingyenes a kiszállítás. Bizonyos napokon a város bizonyos részeire szállítanak. Mi sajnos a pénteki napra esünk. Azért sajnos, mert szombaton ugye piac (itt is, ott is) és hát beszerezzük amire szükségünk van. De mivel apróka a hűtőszekrény, jó lenne ide mondjuk egy szerdai szállítás, hogy egész héten legyen itthon friss, bio-organic zö-gyü.

>> Absolutely Organic

[i] Miből jobb az organic?
Alma, zellerszár, paprika, saláta, uborka, spenót, leveles kel (kale), leveles káposzta (collard green), szamóca, szőlő, áfonya (blueberry), krumpli, őszibarack, nektarin - ezek tömve vannak műtrágyákkal, növényvédő szerekkel, gyomírtókkal.

A hagyma, káposzta, gomba, padlizsán, édesburgonya, kukorica, grépfrút, kiwi, mangó, avokádó, spárga - alacsony(abb) a peszticidek szintje (az EWG szerint).

2 comments:

The Hungry Herbalist said...

Hú, köszi a tippet! Kipróbálom őket. nagyon tetszik a honlap is! Hozzánk pont szerdán szállítanak, nekem a hétvége lenne jobb:) És még baby hamper is van:)

Anazar said...

Erika, szívesen. Hehe, neked hétvége, nekem szerda :-)) Pontosan szállított, mondta hogy 8, és jött is, de szerdán nem hajlandó erre járni, puff.