Sunday, December 29, 2013

Töltött tengeri sügér

stuffed_baked_whole_seabass
Töltött egész tengeri sügér sütőben sütve

Kell hozzá:
tengeri sügér (sea bass)
fokhagyma
friss gyömbérgyökér
shallot hagyma
friss koriander
Vega-Mix
olívaolaj
fehérbor* (opcionális)


Az alaposan átmosott hal hasüregét megkentem 1 tk. Vega-Mix (köszönöm Erika!) és 1 ek. olívaolaj keverékével, majd megtöltöttem félbe vágott fokhagymagerezdekkel, friss gyömbérgyökér szeletekkel, shallot hagyma negyedekkel és friss koriander levéllel. Csak bátran, bőven, nem kell sajnálni a belevalókat!! Végül fogpiszkálóval összetűztem, jénaiba fektettem. Öntöttem alá kevéske vizet, amibe kevés fehérbort löttyintettem, majd rátettem a jénai tetejét és egy órára 180 °C-os sütőbe toltam. A hal bőre ropogós lett, a húsa pedig omlós, szaftos, és illatos. Jó étvágyat!

[*] Les Domaines Brocard Organic Chablis 2011

Tipp: Diós-szezámos zöldbab
Uborkás-kapros csicseriborsó
Áfonyás-almás lila káposzta
Aranyló quinoa diófélékkel

3 comments:

Hankka said...

Milyen különleges finomság, nagyon guszta! :)

Erika said...

guszta nagyon!:-)

Anazar said...

Hankka, Erika, köszönöm ;-)