Ropogós saláta a téli szürkeség megédesítésére
Kell hozzá:
sárgarépa
mazsola
szezámmag
olívaolaj
balzsamecet
szezámolaj
A sárgarépát meghámoztam majd egy nagyobb tálba reszeltem, adtam hozzá egy kisebb marék mazsolát, meghintettem bőven szezámmaggal, majd megcsorgattam egy kevés öntettel: 1-2 ek. olívaolajban pár csepp balzsamecet és 1-2 csepp szezámolaj. Egészségünkre!
[i] A sárgarépa remek forrása béta-karotinnak, ám ez a vitamin (az A-vitamin elővitaminja, a szervezet A-vitamint gyárt belőle szükség esetén) könnyen sérül magas hőmérsékleten, oxidáció, napfény hatására.
Tipp: Sárgarépa fetával;
Sárgarépa csicseriborsóval;
2 comments:
Érdekes párosítás, de megkóstolnám :)
Hasonlót szoktam készíteni, ez a variáció is tetszik! :)
Post a Comment