Quinoa padlizsánnal, brokkolival, fügével és mandulával
Kell hozzá:
quinoa
padlizsán
brokkoli
aszalt füge
mandula (hántolt, egész)
olívaolaj
őrölt római kömény (kumin)
fekete szezámmag
szárított rozmaring
A quinoát megfőztem. Fedő alatt pihentettem. A brokkolit forrásban lévő vízbe dobtam, 3-4 percig főztem, majd tányérra szedtem. A mandulát serpenyőben megpirítottam.
A padlizsánt felkockáztam, egy tálba tettem, vékonyan megcsorgattam olívaolajjal, megszórtam szárított rozmaringgal, alaposan átforgattam, majd egy tűzálló tálba raktam és 180 °C-os sütőbe toltam 15-20 percre.
A quinoát egy nagyobb tálba tettem, meghintettem kevés őrölt római köménnyel, megszórtam szezámmaggal. Hozzákevertem a sült padlizsánkockákat, a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott aszalt fügét és a pirított mandulát, majd finoman átforgattam. Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment