Csicseriborsó curry színes barnarizzsel
Kell hozzá:
csicseriborsó
paradicsomlé
vöröshagyma
fokhagyma
friss gyömbérgyökér
babérlevél
egész koriandermag
egész mustármag (fekete)
egész köménymag
egész római kömény (kumin)
egész kardamom
egész szegfűszeg
őrölt kurkuma
rizs (barna, vörös Camargue, vad)
A csicseriborsót beáztattam éjszakára, majd friss vízben puhára főztem. Hagytam a főzőlében langyosra hűlni.
A rizst alaposan átmostam, negyed órára beáztattam, majd bő vízben megfőztem. Leszűrtem, lecsepegtettem.
A finomra felaprított vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a babérlevelet, koriandermagot, mustármagot, köménymagot, kumint, kardamomot, szegfűszeget és öt percig pirítottam lassú tűzön. Beletettem a felaprított fokhagymát és gyömbért (bőven!!). Felöntöttem sűrű paradicsomlével, adtam hozzá egy csipet kurkumát, majd fedő alatt 10-15 percet gyöngyöztettem. Kivettem a babérlevelet, a karmamomot és a szegfűszeget. Hozzáadtam a lecsepegtetett csicseriborsót és összeforraltam. Rizzsel tálaltam. Jó étvágyat!
2 comments:
szeretem ezt a csicseriset, én is szoktam ugyanezzel az ízesítéssel , nekem még megy bele egy felkockázott édesburgonya és egy marék mazsola is.:)
Ó, a mazsola ott nagyon megbirizgálta a fantáziámat ;-))
Post a Comment