Risotto barna csiperke gombával, vegánul
Kell hozzá:
kerek szemű rizs (risotto rizs)
gomba (barna csiperke)
vöröshagyma
olívaolaj
zellerszár
Vega-Mix
oregano
kesudió
A rizst alaposan átmostam, több vízből, majd 10-15 percre beáztattam, utána ismét alaposan átöblítettem, leszűrtem, lecsepegtettem.
A gombát alaposan átmostam, majd vékonyra felszeleteltem és 1-2 ek. olívaolajon megpirítottam.
Bő egy liter vizet felforraltam, adtam hozzá 2-3 db zellerszárat (feltördelve) és a legkisebb lángon forrón tartottam.
A finomra felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam az alaposan lecsepegtetett rizst, elkevertem, hogy az olaj mindenütt érje a szemeket, majd 2-3 percig kevergetve sütöttem. A forró alapból merőkanálnyi adagokban adtam a rizshez, közben kevergettem.
Egy merőkanál, felszívta, újabb merőkanál, amíg a rizs meg nem puhult. Hozzákevertem a gombát, meghintettem kevés oregánóval, beleszórtam a megdarált kesudiót. Lehúztam a tűzről és fedő alatt 10-15 percet pihentettem. Jó étvágyat!
Sárgarépás bableves
Kell hozzá:
bab (black-eyed bean)
sárgarépa
vöröshagyma
zellerszár
fokhagyma
babérlevél
őrölt fűszerkömény
őrölt pirospaprika
paradicsomlé
Hagyma + bab + fűszerek + víz + paradicsomlé + sárgarépa.
No comments:
Post a Comment