Alaposan belenyúltam Doña Carmen Tarta de queso-jába... A tehéntejet zabtejre cseréltem, a tejszínt tejfölre, a répacukrot nyírcacukorra és szemtelenül le is csökkentettem, a sajtot pedig egyszerűen kihagytam.
Kell hozzá:
1 csésze natúr joghurt (Greek style)
1 csésze zabtej
1 csésze liszt
1 csésze tejföl
3 csapott ek. nyírfacukor (xylitol)
3 tojás
300 g fagyasztott meggy
A jénait (25x25cm) vékonyan kikentem olajjal (szőlőmag), majd vékonyan meghintettem liszttel, beleöntöttem a tésztát. Öt percig sütöttem 200 °C-on, majd megszórtam a meggyel (ha egész közelről potyogtatjuk bele a meggyszemeket akkor a tetején maradnak, ha magasabbról ejtjük bele, lesüllyednek), majd visszatoltam 25-30 percre a már 180 °C-os sütőbe. Ha van türelmünk kivárni amíg teljesen kihűl, valószínűleg szépen/szebben szeletelhető. Nekem nem volt! Jó étvágyat!
6 comments:
És így is milyen klassz lett, csodaszép! :)
Hú, de jókor jött! Ez az ami nekem is kell, méghozzá holnapra!!! 13 főre...:) Már a múltkor szemeztem vele, de nem volt elég diétás. Így tökéletes! Légy szíves írd meg, hogy mekkora a csészéd!?:D Én a régi, békebeli, nagymamaféle kávés csészét hívom csészének, ami szerintem nem több másfél decinél. A nagyobb, az nekem bögre, azaz 2.5 dl Melyikre gondolsz?
Gusztusos igy is!!:)
Ez csodásan nét ki, már el is képzeltem áfonyával és meg is fogom sütni hamarosan:)
Nagyon tetszik így is! Sőt így meggyel még szimpatikusabb!
Hankka, köszönöm. Gyorsan is fogyott ;-)
Tiffanylda, én azt mondanám ez az adag úgy 8 főre elegendő. A csésze amit használok 250 ml (ahogy te nevezed, akkor bögre).
Erika, ki sem érkezett hűlni ;-))
Trollanyu, áfonyával igazán finom lesz! Én meg alig várom a málnaszezont :-O
Marisz, nagyon passzol bele a savanykás meggy!!
Post a Comment