Wednesday, February 26, 2014

Háromrizs risotto gombával

three_rice_mushroom_risotto
Barna, vörös és vadrizs risotto barna csiperke gombával

Kell hozzá:
rizs (barna, vörös Camargue, vad)
gomba (barna csiperke)
vöröshagyma, fokhagyma
olívaolaj

nutritional yeast (tálaláshoz)


A rizst alaposan átmostam, majd bő vízben megfőztem (kb. 45 perc), leszűstem, lecsepegtettem.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra felkockáztam és kevés olívaolajon világosra pirítottam, rádobtam a vékonyra felszeletelt gombát, és fedő alatt negyed órát pároltam, majd levettem a fedőtt és ráreszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát. Miután felfőtt a leve, adtam hozzá egy kevés olívaolajat, majd belekevertem a lecsepegett rizst, és pár percig együtt pirítottam. Tálaláskor megszórtam 'nutritional yeast' pehellyel.

[?] Mi a szösz az a 'nutritional yeast'??
A 'nutritional yeast' egy inaktív élesztő (nincs kelesztő képessége).
A vegánok 'sajtja', mivel sajtra emlékeztető, diós ízvilágú.
Fehérje, vitaminok (különösen B-komplex vitaminok) kiváló forrása.
Általában B12 vitaminnal dúsított!

2 comments:

Anonymous said...

Ma találkoztam először a blogoddal és gratulálok ! Elmentettelek a kedvencekhez. Márti

Anazar said...

Kedves Márti, nézelődj csak bátran. Remélem sok finom dolgot találsz nálam ;-)