Barna, vörös és vadrizs risotto barna csiperke gombával
Kell hozzá:
rizs (barna, vörös Camargue, vad)
gomba (barna csiperke)
vöröshagyma, fokhagyma
olívaolaj
nutritional yeast (tálaláshoz)
A rizst alaposan átmostam, majd bő vízben megfőztem (kb. 45 perc), leszűstem, lecsepegtettem.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra felkockáztam és kevés olívaolajon világosra pirítottam, rádobtam a vékonyra felszeletelt gombát, és fedő alatt negyed órát pároltam, majd levettem a fedőtt és ráreszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát. Miután felfőtt a leve, adtam hozzá egy kevés olívaolajat, majd belekevertem a lecsepegett rizst, és pár percig együtt pirítottam. Tálaláskor megszórtam 'nutritional yeast' pehellyel.
[?] Mi a szösz az a 'nutritional yeast'??
A 'nutritional yeast' egy inaktív élesztő (nincs kelesztő képessége).
A vegánok 'sajtja', mivel sajtra emlékeztető, diós ízvilágú.
Fehérje, vitaminok (különösen B-komplex vitaminok) kiváló forrása.
Általában B12 vitaminnal dúsított!
2 comments:
Ma találkoztam először a blogoddal és gratulálok ! Elmentettelek a kedvencekhez. Márti
Kedves Márti, nézelődj csak bátran. Remélem sok finom dolgot találsz nálam ;-)
Post a Comment