Vegán paprikás krumpli árpagyönggyel
Kell hozzá:
krumpli
vöröshagyma
babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt fűszerkömény
őrölt kurkuma
egész fűszerkömény
Vega-Mix
árpagyöngy
Az árpagyöngyöt negyed órára beáztattam, majd bő vízben megfőztem. Leszűrtem, lecsepegtettem.
A nagy fej vöröshagymát finomra felaprítottam, majd kevés olívaolajon világosra pirítottam. Szórtam bele őrölt pirospaprikát, egész meg őrölt fűszerköményt, egy csipet őrölt kurkumát. Adtam hozzá babérlevelet meg Vega-Mix-szet, majd a kis kockákra vágott krumplit. Felöntöttem vízzel, hogy bő egy ujjnyira ellepje. Fedővel letakartam és lassú tűzön addig főztem, amíg a krumpli éles szélei le nem morzsolódtak. Árpagyönggyel tálaltam. Jó étvágyat!
Sárgarépás lencseleves
Kell hozzá:
zöld lencse (Le puy)
vöröshagyma
fokhagyma
zellerszár
póréhagyma
sárgarépa
őrölt pirospaprika
őrölt fűszerkömény
őrölt római kömény (kumin)
őrölt kurkuma
egész fűszerkömény
egész római kömény (kumin)
Vega-Mix
babérlevél
Vöröshagyma + olívaolaj + fokhagyma + fűszerek + lencse (áztatott) + zellerszár, póréhagyma (egészben) + sárgarépa (negyedelve).
Főtt kukoricával és hummus-os kenyérrel tálaltam.
Rustic Ciabatta - Le Levain Bakery, Rossa Crowe
4 comments:
Nagyon guszta a lencse! a kukoricát konzervben veszed?
Az a kenyérke:)
Erika, nem, fagyasztva. Natural Cool - bio, papírdobozos. F&B.
Kati, igen, igen, az a kenyérke nagyon tud!
Erika, http://www.felderzeugnisse.de/Bio-Gemuese.naturalcoolbiogemse.0.html
Post a Comment