Friday, February 07, 2014

Vegán paprikás krumpli

vegan_paprikas_krumpli
Vegán paprikás krumpli árpagyönggyel

Kell hozzá:
krumpli
vöröshagyma
babérlevél
őrölt pirospaprika
őrölt fűszerkömény
őrölt kurkuma
egész fűszerkömény
Vega-Mix

árpagyöngy


Az árpagyöngyöt negyed órára beáztattam, majd bő vízben megfőztem. Leszűrtem, lecsepegtettem.

A nagy fej vöröshagymát finomra felaprítottam, majd kevés olívaolajon világosra pirítottam. Szórtam bele őrölt pirospaprikát, egész meg őrölt fűszerköményt, egy csipet őrölt kurkumát. Adtam hozzá babérlevelet meg Vega-Mix-szet, majd a kis kockákra vágott krumplit. Felöntöttem vízzel, hogy bő egy ujjnyira ellepje. Fedővel letakartam és lassú tűzön addig főztem, amíg a krumpli éles szélei le nem morzsolódtak. Árpagyönggyel tálaltam. Jó étvágyat!

green_lentil_soup
Sárgarépás lencseleves

Kell hozzá:
zöld lencse (Le puy)
vöröshagyma
fokhagyma
zellerszár
póréhagyma
sárgarépa
őrölt pirospaprika
őrölt fűszerkömény
őrölt római kömény (kumin)
őrölt kurkuma
egész fűszerkömény
egész római kömény (kumin)
Vega-Mix
babérlevél

Vöröshagyma + olívaolaj + fokhagyma + fűszerek + lencse (áztatott) + zellerszár, póréhagyma (egészben) + sárgarépa (negyedelve).

Főtt kukoricával és hummus-os kenyérrel tálaltam.

rustic_ciabatta_Le_Levain_Bakery
Rustic Ciabatta - Le Levain Bakery, Rossa Crowe

4 comments:

Erika said...

Nagyon guszta a lencse! a kukoricát konzervben veszed?

Kati said...

Az a kenyérke:)

Anazar said...

Erika, nem, fagyasztva. Natural Cool - bio, papírdobozos. F&B.

Kati, igen, igen, az a kenyérke nagyon tud!

Anazar said...

Erika, http://www.felderzeugnisse.de/Bio-Gemuese.naturalcoolbiogemse.0.html