Monday, November 02, 2009

Sake-ban párolt lazacfilé

Hozzávalók (2 személyre):
2 db lazacfilé
1 dl sake
4 db burgonya
2 db paprika
1 fej hagyma
olívaolaj


A lazacfiléket alufóliára helyezem, enyhén sózom, felhajtom a fólia széleit, beleöntöm a sake-t és bezárom, majd a tűzálló tál közepére helyezem és körberakom krumplinegyedekkel, paprikacsíkokkal és hagymaszeletekkel, amit szinén enyhén megsózok. Az egészet letakarom alufóliával és 180 °C-ra előmelegített sütőben bő egy órát sütöm, majd leveszem a fóliát, kinyitom a lazacét is, a zöldséget megcsorgatom olívaolajjal, és hagyom pirulni negyed órát.

Tipp: az ilyen étel minimális mosogatást igényel: kés, vágódeszka, tűzálló tál ;-)))

No comments: