Tuesday, November 10, 2009

Tejfölös-tonhalas Udon

Hozzávalók (2 személyre):
160 g tonhalkonzerv
1 nagy gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
szárított petrezselyemzöld
csipet só, őrölt bors
2 dl tejföl
60 g reszelt mozzarella sajt
130 g udon tészta


Az olívaolajat leöntöm a tonhalról egy nyeles lábasba, felhevítem, reszelek bele fokhagymát, egy-két percig pirítom. Ráteszem a tonhalat, hozzáadom a finomra aprított újhagymát és a szárított petrezselyemzöldet, enyhén sózom, borsozom, majd felöntöm a tejföllel és kevergetve egyszer átforralom. Lehúzom a tűzről és belereszelem a sajtot.

Hozzákeverem a kifőtt udont, finoman de alaposan átforgatom, hogy a tészta mindenütt kapjon szószt, és tűzálló tálba öntöm. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

No comments: