
Minden területnek meg van a maga sajátja. Lehet húsos (gyakran bárány, marha), halas (pl. tintahal, apró halacskák) vagy épp zöldséges (pl. padlizsán, articsóka, uborka, paradicsom, fokhagyma, olajbogyó); különböző fűszeres szószokkal, pépekkel (pl. paprika, csicseriborsó), tejtermékekkel (sajt, joghurt) kerülnek felszolgálásra.
A képen:
> falafel - csicseriborsófasírt;
> dolma v. sarma - fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél;
> sajttal töltött burgonyakrokett
> hummus/houmous/hamos - főtt, tört csicseriborsó tahini-vel (szezámpaszta), olívaolajjal, citromlével, fokhagymával fűszerezve;
> tzatziki/tzadziki/tsatsiki - joghurt, uborka, fokhagyma, olívaolaj összetételű mártogatós;
> dolma v. sarma - fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél;
> sajttal töltött burgonyakrokett
> hummus/houmous/hamos - főtt, tört csicseriborsó tahini-vel (szezámpaszta), olívaolajjal, citromlével, fokhagymával fűszerezve;
> tzatziki/tzadziki/tsatsiki - joghurt, uborka, fokhagyma, olívaolaj összetételű mártogatós;
> fokhagyma-chili-petrezselyemben pácolt olajbogyó;
No comments:
Post a Comment