Hozzávalók (2-3 személyre):
1 nagy fej hagyma
400 g paradicsomkonzerv
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 db tőkehalfilé
olívaolaj, fűszerek
A nagy fej hagymát félbevágom és vékonyra felszeletelem, majd egy vastag aljú, magas falú serpenyőbe teszem, hozzáadom a nagyobb darabokra szeletelt konzervparadicsomot (hámozott szilvaparadicsom) és levét. Fűszerezem fokhagymával, kevés őrölt fűszerköménnyel, csipet zsályával. Ráhelyezem a halat, enyhén megsózom, ízesítem babérlevéllel, szárított petrezselyemmel, citromkarikával, majd körberakom friss paradicsom negyedekkel. Fedővel letakarom, hagyom felforrni, majd alacsony hőfokon 35-40 pecig gyöngyöztetem.
1 nagy fej hagyma
400 g paradicsomkonzerv
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 db tőkehalfilé
olívaolaj, fűszerek
A nagy fej hagymát félbevágom és vékonyra felszeletelem, majd egy vastag aljú, magas falú serpenyőbe teszem, hozzáadom a nagyobb darabokra szeletelt konzervparadicsomot (hámozott szilvaparadicsom) és levét. Fűszerezem fokhagymával, kevés őrölt fűszerköménnyel, csipet zsályával. Ráhelyezem a halat, enyhén megsózom, ízesítem babérlevéllel, szárított petrezselyemmel, citromkarikával, majd körberakom friss paradicsom negyedekkel. Fedővel letakarom, hagyom felforrni, majd alacsony hőfokon 35-40 pecig gyöngyöztetem.
No comments:
Post a Comment