Wednesday, August 08, 2012

Aszalt áfonyás, csokoládécseppes muffin

cranberry-chocolate-drop-muffin
Teljes kiőrlésű olaj-tej alapú muffin
aszalt áfonyával és étcsokoládéval

Hozzávalók (9 db 55 g-hoz):
1 1/2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
   Doves Farm Organic Wholegrain Spelt Flour
2 csapott tk. sütőpor
1 ek. finomítatlan nádcukor
csipet só
1/3 csésze szőlőmagolaj
1 db tojás
1/3 csésze tej
egy marék étcsokoládécsepp
   Ó Conaill Dark Chocolate Chips
egy marék aszalt áfonya

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, só) összekevertem. Az olajat, tejet és a felvert tojást a liszthez adtam. Beleszórtam a szárított áfonyát és a csokoládécseppeket, elkevertem, majd a tésztát muffinpapírba kanalaztam, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe aranybarnára sütöttem. Rácsra szedtem, hagytam langyosra hűlni.

wholemeal-cranberry-chocolate-drop-muffin
Tipp: Pekándiós-juharszirupos muffin;

6 comments:

Angi said...

Szia! Ez tetszik. De vajon lehet olivával is?

Anazar said...

Angelocska, örülök :-)
Olívaolajra vagy olajbogyóra gondolsz? Ha nem szőlőmagolajat használok, akkor olívaolaj kerül bele. Az ízén nem változtat. Én legalábbis nem érzem ki belőle.
Olívabogyóval remek sós muffin lesz belőle. Köszönöm az ötletet! ;-))

Angi said...

az olajra gondoltam :) Még sosem használtam szőlőmagolajat és nem tudom, hogy különbözik-e, ezért kérdeztem :) Köszi szépen, már tudom, mit sütök a hétvégére :) az olajbogyós is tényleg nem hangzik rosszul.

Unknown said...

Nagyon fincsi lehet! Én kérek :)

Erika said...

jò ötlet a szõlõmagolaj,a vaj helyett sokkal egészségesebb.:-)

Anazar said...

Angelocska, a szőlőmagolaj egy egész közömbös ízű étolaj, ráadásul jól bírja a magas hőmérsékletet, füstpontja magas ;-)

Vikvi, küldöm!!

Erika, vajjal egészen más állaga is lesz, olajjal 'szellősebb'...