Sunday, February 02, 2014

Háromhagymás bundás kenyér

haromhagymas_bundas_kenyer
Sütőben sült bundás, hagymakoronával

Maradt két tojás a hűtőszekrény alsó polcán, ami sürgős felhasznákásért kiabált, mivel Konyhatündér holnaptól ismét átmegy vegánba. Volt még egy negyed rustic ciabatta is, ami péntekről megmaradt. Szikkadt kenyér + tojás = bundás. Mivel már úgy is be volt kapcsolva a sütő, serpenyő helyett sütőben sütöttem meg a bundásokat, egy kis csavarral, háromhagymásan.

Kell hozzá:
kenyér
tojás
lilahagyma
fokhagyma
póréhagyma
olívaolaj
frissen reszelt szerecsendió
őrölt kurkuma

Egy kevés olajon (1-2 ek. max.) megfonnyasztottam a vékonyra felszeletelt lilahagymát, a vékonyra felkarikázott póréhagymát, és a finomra aprított fokhagymát.

A tojásokat villával alaposan felvertem, adtam hozzá egy csipet frissen reszelt szerecsendiót meg egy késhegynyi őrölt kurkumát, majd a kenyérszeleteket egyesével megmártottam a tojásban. Tűzálló tálba sorakoztattam őket, rácsorgattam a maradék tojást, és megszórtam az elősütött hagymával.

A jénait 180 °C-os sütőbe toltam, 10-15 percig sütöttem. Pompás reggeli. Jó étvágyat!

2 comments:

Hankka said...

Nagy kedvencünk a bundás kenyér. Ki fogom próbálni így, különlegesebb és nagyon finomnak gondolom! :)

Tiffanylda said...

Biztos finomabb - és mennyivel egészségesebb! -, mint a zsírban, vagy olajban kisütött elődje! Nagyon guszta!:)