Sunday, March 02, 2014

Vérnarancsos céklasaláta

beetroot_and_blood_orange_salad
Pezsdítő télutó-saláta

Kell hozzá:
sárgarépa
cékla
vérnarancs
gyömbérgyökér
dió
balzsamecet
olívaolaj

A céklát héjában megfőztem. Miután kihűlt, meghámoztam és lereszeltem. Pár csepp balzsamecettel ízesítettem, kevés olívaolajjal (épp csak) megcsorgattam. Félretettem.

A megtisztított sárgarépát egy nagyobb tálba reszeltem, adtam hozzá egy nagyobb gumó vékonyra csíkozott gyömbérgyökeret. Hozzákevertem a céklát, majd a felvagdosott vérnarancsot. Végül óvatosan összeforgattam
a világosra pirított dióval. Egészségünkre!

1 comment:

Györgyi said...

Szívesen megkóstolnám :) Csodás a színe :)