Ünnepi ebéd a Borssóban
Kiváló, az ünnep fényét emelő, négyfogásos ebédmenüt állított össze számunkra a Borssó csapata. Rendkívül rugalmasak voltak, minden óhajt-sóhajt teljesítettek. Ezúton is köszönjük a figyelmességüket.
A kiszolgálás kifogástalan volt! A tálalás, az ételek ízvilága, a fogásokhoz ajánlott borok, a bisztró hangulata, a teríték, az asztal, a felszolgálás mind-mind dicséretet érdemel.
Aperitifnek Hungaria Grande Cuvée-vel vártak. Kacsamájat, hallevest, házimetéltet és csokoládétortát, valamint a hozzájuk ajánlott borokat kóstoltam.
A kacsamáj brióssal és sárgabarackkal maga volt az álom, a hozzá választott Gróf Degenfeld Tokaji Muscat Blanc 2013 félszáraz borban visszaköszönt a sárgabarack, olyan párost alkottak, hogy szebbet álmodni sem lehet. A halleves finoman hangolt volt, ízletes, kiegyensúlyozott. Jól csúszott a kacsamájra. A hozzá ajánlott bort nem éreztem egy hullám-hosszon a levessel, de én ugye nem értek a borokhoz. Négy bormentes év után ez a véleményem nem is lehet mérvadó. A házimetélt bőségesen gazdag volt. Kétévesem szinte semmit sem hagyott a tányérján. Az ökörpofát ugyan nem, de a tarhonyát megkóstoltam. Nagy szerelemben lehetett a séf, amikor a só után nyúlt. A mellé kínált condiment számomra kakukktojás volt ázsiai kanálban, én inkább ramequinben tálaltam volna. A csokoládétorta méltó befejezése volt ennek a fantasztikus ebédnek (mellete a tejszínhab kissé fáradt volt, vagy csak túl gyenge). Még nem kóstoltam ennél finomabb csokoládétortát!
Az ebéd minden viszonylatban egy élmény volt. Amikor legközelebb Budapestre látogatunk, feltétlenül betérünk, hogy megkóstoljuk az aktuális szezon ételkölteményeit. Szívesen részt vennék egy Borssó Bistro borvacsorán is.
Bátran ajánlom a Borssó Bistro-t mindenkinek, aki értékeli a kreativitást,
a friss lendületet, a szezonalitást, a franciás hangulatot, és a kifogástalan kiszolgálást. Aki ezekre vágyik, a Királyi Pál és a Képíró utca sarkán megtalálja.
Kacsamáj henger sárgabarack krémmel és salátával |
Borssó halleves |
Vajas házimetélt piaci zöldségekkel |
Ökörpofa bourguignon vajas zöldséges tarhonyával |
Borssó csokoládé torta |
No comments:
Post a Comment