Jameson whiskey-s ír kávé
A kávénak kifejezetten jót tesz a Jameson!
A már amúgy is aromás forró fekete szinte megtáltosodik az ugyancsak aromás nemes italtól. Duplán élvezetes ital kerekedik ki kettejük házasságától. Ráadásul ott van még a kakakteres barnacukor és az érzéki tejszín kísérőnek.
Barnacukor + whiskey + forró kávé + tejszín = így készül az ír kávé:
Egy talpas-füles pohár aljára barnacukrot szórnak, nyakonöntik ír whiskey-vel, jelen esetben Jameson-nal, majd ráöntenek forró kávét (filteres kávé, nem espresso!, hanem a higított americano), kanállal elkeverik, hogy a cukor feloldódjon, végül friss tejszínt (nem felvert tejszínhabot!!) öntenek rá óvatosan, a kanál hátán vékonyan csorgatva közvetlenül a kávé felett, hogy még véletlenül se keveredjen. A friss tejszínt a bartender a hűtőből veszi elő shaker-ben, és finoman felrázza. A tejszín réteg a kávé tetején úszik, a cukornak köszönhtően.
A felső ajakhoz érő hűs tejszínen át szürcsölni a forró, alkoholtól tüzes kávét igazi élvezet! Stílusosan az OLD JAMESON DISTILLERY (DUBLIN)-ben.
No comments:
Post a Comment