Hozzávalók: 1 db csirkemell, 1 fej brokkoli, 3 db sárgarépa, 1 db sütőtök, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, zöldséges tengeri só, szárított petrezselyem.
A csirkemellet felcsíkoztam, majd kevés olívaolajon megpirítottam. Hozzáadtam a felszeletelt vöröshagymát, és hagytam, hogy a hagyma is kissé megbarnuljon.
A brokkolit rózsáira szedtem, majd egy percre forrásban lévő vízbe dobtam, kiszedtem, lecsepegtettem. A meghámozott sárgarépát kétujjnyi darabokra vágtam, a sütőtököt felkockáztam.
Egy tűzálló kerámia tálba raktam a zöldségeket, majd megszórtam a hagymás hússal, meghintettem kevés zöldséges sóval, szárított petrezselyemmel, végül fél-egy dl vizet öntöttem alá és sütőpapírral takartam le. 180 °C-on háromnegyed órát sütöttem, a sütőpapírt csak tálalás előtt vettem le.
A csirkemellet felcsíkoztam, majd kevés olívaolajon megpirítottam. Hozzáadtam a felszeletelt vöröshagymát, és hagytam, hogy a hagyma is kissé megbarnuljon.
A brokkolit rózsáira szedtem, majd egy percre forrásban lévő vízbe dobtam, kiszedtem, lecsepegtettem. A meghámozott sárgarépát kétujjnyi darabokra vágtam, a sütőtököt felkockáztam.
Egy tűzálló kerámia tálba raktam a zöldségeket, majd megszórtam a hagymás hússal, meghintettem kevés zöldséges sóval, szárított petrezselyemmel, végül fél-egy dl vizet öntöttem alá és sütőpapírral takartam le. 180 °C-on háromnegyed órát sütöttem, a sütőpapírt csak tálalás előtt vettem le.
No comments:
Post a Comment