Thursday, February 10, 2011

Pak choi és kurkuma

pak-choi-bok-choy.jpg
A pak choi / bok choy vagy kínai káposzta / kínai kel (Brassica rapa) - ahogy neve is tükrözi, Kínából származik. Őszi-téli zöldség, a szezonja októbertől márciusig tart. A-vitamin (béta karotin), C-, B2- (riboflavin), B6- (pyridoxine), folsav, vas, magnézium, kalcium forrása.

pak-choi-chilli-curcuma-lemongrass
A kurkuma / sárga gyömbérgyökér vagy indiai sáfrány (Curcuma longa) a gyömbér család tagja, Dél-Ázsiában honos. Porrá őrölve széles körben használja a dél-ázsiai konyha. Számos indiai, perzsa és thai étel fontos összetevője. Dél-Ázsián kívül gazdag, sárga színe miatt gyakori ételszínező (élelmiszer-adalékanyagként az E100 nevű kódot viseli).

No comments: