Két-három kisebb céklát héjában megfőztem, miután langyosra hűlt, meghámoztam és felkockáztam. Egy mélyebb tányérba tettem és kevés olívaolajjal meglocsoltam, átforgattam, majd balzsamecetet csepegtettem rá.
A kecskesajt szelet 'kérgét' levágtam (hogy majd jobban szét tudjon folyni), tetejét bevagdostam, sütőpapíron grill alá tettem pár percre. Miután megbarnult, kivettek és hagytam a papíron kissé megszilárdulni.
A ecetes-olajos céklát lapos tányérra szedtem, körberaktam apró felezett paradicsommal, meszórtam szeletelt fokhagymával és megcsorgattam levendulamézzel. A sajtot kés segítségével elválasztottam a zsírpapírtól és a saláta tetejére helyeztem.
A kecskesajt szelet 'kérgét' levágtam (hogy majd jobban szét tudjon folyni), tetejét bevagdostam, sütőpapíron grill alá tettem pár percre. Miután megbarnult, kivettek és hagytam a papíron kissé megszilárdulni.
A ecetes-olajos céklát lapos tányérra szedtem, körberaktam apró felezett paradicsommal, meszórtam szeletelt fokhagymával és megcsorgattam levendulamézzel. A sajtot kés segítségével elválasztottam a zsírpapírtól és a saláta tetejére helyeztem.
Tipp: Grillezett kecskesajt saláta itt, Áfonyás-diós kecskesajt céklával itt, Kecskesajttal sült cukkini-burgonya rösti itt
6 comments:
Hú, a mindenit! Ezt nagyon kitaláltad! És ráadásul nagyon jól is néz ki, simán rendelnék ilyet egy étteremben. :)
Kösz Pixie Pie. Kapar a torkon, így gondoltam egy kis fokhagymával meg mézzel feldobom ;-) Nagyon passzolnak az ízek!
Izgalmas, nagyon finom lehet
Próbáld ki bártan Bianka, nem fogod megbánni ;-)
Egy kis teknősre emlákeztet a kép. :) FInom lehet.
Most hogy mondod Kati...
Post a Comment