Tuesday, February 01, 2011

Törvepaszuly

Hungarian bean mash torvepaszuly
Gyerekkorom egyik kedves eledele. Melegen, hagymás zsírral és puha kenyérrel, időnként 'savanyú ugorkával'. Hidegen a szombati töltött káposztához fogyasztottuk. Mama órákat főzte a cirkás paszulyt a masinán sós vízben, füstölt sonka megmaradt csontjával vagy egy nagyobb darab szalonnabőrrel, és egy kevés krumplival, majd megörte.
Puha volt, krémes, ízletes.

2 comments:

Judit said...

Mi is így ettük anno, pirított hagymával és puhakenyérrel mártottuk!De jó is volt!Mostanában különben eszembe jutott, hogy kéne már főzzek, de így még inkább, hogy te is posztoltad!
Üdv.

Anazar said...

Hajrá, hajrá Judit! Jók is azok a régi ételek. Tényleg gyakrabban kellene őket főzni.