Tuesday, September 13, 2011

Almás céklasaláta

beet-celery-apple-walnut-salad
Beindult a céklaszezon. Mi finomabb készíthető belőle, mint egy ropogós hozzávalókból összeállított íletes saláta. Ropogós, tele vitaminnal, őszi-téli kiadásban.

Hozzávalók: 1 nagyobb fej cékla, 2-3 szál zeller, 1 nagyobb alma, 1 marék dió, olívaolaj, balzsamecet (Aceto Balsamico di Modena), nagy szemű só.

A céklát héjában puhára főztem, majd langyosan meghámoztam és kockára vágtam. Meglocsoltam kevés olívaolajjal és balzsamecetet csepegtettem rá. Alaposan átforgattam.

A diót szárazon enyhén megpirítottam. Az almát meghámoztam és a húsát felkockáztam. A zellerszárat felszeleteltem. Ezeket egy tálba tettem, majd hozzákevertem az előkészített, enyhén olajos-ecetes céklát. Óvatosan átforgattam, enyhén sóztam. Sült húsokhoz kiváló, de magában is remek ropogtatnivaló.

beetroot-celery-salad

5 comments:

Éva said...

Nagyon finom lehet így együtt! Éppen a napokban volt eszembe hogy lassan már céklát is lehetne csinálni, tudod cékla -torma lereszelve, nagyon szeretjük!

Adél said...

Nagyon szép színe van.Az idén nagyon szép lett a céklám a kertben,de még nem szedtem ki..télire készítek majd finom salikat belőle.

Anazar said...

Éva, ó, a jó kis cékla-torma kombináció, szeretem, de manó tudja, hogy miért csak húsvétkor készítem. Roppant jó így együtt a cékla-zeller-alma, no meg a dió ;-)

Aleda, köszönöm. Az ám, téli vitainbomba!! Egy kis szín a sötétségben :-))

marisz57 said...

Ezt feltétlenül elkészítem. Bár én ecet helyett mindig citromlét használok, biztos azzal is finom lesz.

Anazar said...

Marisz, sima ecet helyett én is citromot facsarok a salátákra, de ebbe balzsamecetet tettem, egy kis extra ízvilág, de citromlével is remek ;-)