Wednesday, September 07, 2011

Banánturmix

banana-shake-banana-smoothie
Sűrű, krémes banánital, vagy inkább varázsital, édeskés illata, íze mosolyra húzza a szádat. Pompás reggeli ital, a napi kálciumszükséglet feltöltését fejedelmi ezzel kezdeni.

Hozzávalók (2 személyre):
2 db érett banán
4 ek. natúr joghurt
egy csipet fahéj
2 tk. méz
hideg tej


A banánokat (legjobb a pettyes héjú, túlérett, édes banán) meghámoztam és egy magas kancsóba tettem. Hozzáadtam a joghurtot, a fahéjat és a mézet, majd botmixerrel pürésítettem. Turmixolás közben annyi tejjel öntöttem fel, hogy két magas poharat kitöltsön. Szívószálat dugtam bele és azonnal, még habosan tálaltam.

Tipp: A tej-joghurt arány úgy variálható, ahogy az ízlésnek megfelel. Több joghurttal savanykásabb, sűrűbb, több tejjel viszont édesebb, lágyabb, hígabb lesz. Egy csipet fahéj épp elég, mert nem jó, ha túlkiabálja a többi ízt, épp csak arra kell, hogy körbefogja, keretet adjon az italnak. 100 g teljes (whole) tehéntej 113 mg (11%) kalciumot tartamaz.

Tipp: Málnás Smoothie, Winter Smoothie, Flu Fighter Smoothie

8 comments:

Petra said...

A boldogság hormon mégis csak boldogság hormon... naná, hogy mosolyra húz

trollanyu said...

Én nem nagyon szeretem a banánt, de a gyerekeknek így szoktam elkészíteni a kicsit barnuló banánokat.

Kati said...

Annyira megkívántam a banán turmixodat, hogy gyorsan készítettem én is egyet, igaz nektarinnal, mert csak az volt itthon.

Tiffanylda said...

Ezt holnap reggel kipróbálom, tuti! Naponta eszem banánt, mert egy orvos barátunk azt mondta, hogy az, a napi kálium szükségletünket tartalmazza! Így meglesz az is a kalcium mellett!:)Köszi!

Tiffanylda said...

Megkóstoltam és naggyon finom volt, köszi!:)

Anazar said...

Petra, :-))

Trollanyu, úgy, úgy, kiváló 'banánmentő' ;-)

Kati, nektarinnal is mesés lehet!

Tiffanylda, örülök, hogy ízlett :-)

Vicuska said...

A pettyes héjú, túlérett, édes banánban van a legtöbb kálium, hónapokig kellett pótolnom, inkább természetes formában tettem- állandóan kreáltam vmi banánosat. És még rá se untam...

Anazar said...

Vicuska, lehet ráunni a banánra?? :-D)))