Thursday, September 22, 2011

Fokhagymás-petrezselymes garnéla héjában

cooked-fried-prawns
Héjával sütött főtt garnéla
fokhagymával, vajjal és petrezselyemmel

A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.

cooked-prawns
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem. Rádobtam a lecsepegtetett garnélát és megcsorgattam olívaolajjal. Hozzáadtam 2 nagy gerezd, a reszelő gyalu részével vékonyra szeletelt fokhagymaforgácsot. Két lapát segítségével alaposan átforgattam, hagytam egyik-másik oldalát pirulni, végül megszórtam finomra aprított petrezselyemzölddel, és egy kis kocka vajat adtam hozzá. Átforgattam, enyhén sótam és már tálaltam is. Joghurtos majonézzel kínáltam.

cooked-prawn-shells

6 comments:

Kati said...

Meseés, én még sosem ettem garnélát, de nagyon csábít a szép rózsaszín színük.

Gizi said...

Imádnám!!! Csodálatos látvány!!! Én magam még soha nem készítettem rákot, de a nyaralás alatt minden nap kerül a tányérunkra.

trollanyu said...

Imádom, tegnap ettem, igaz nem ilyen ízesítéssel, nagyon finom volt. A gyerekeim nem szeretik, nem értem,hogy lehet nem szeretni.Ez a fokhagymás fantasztikus ízkavalkád lehet.

Anazar said...

Kati, szívesen látlak vendégül ezzel, és mással ;-)

Gizi, ó, azok a horvát sült finomságok!! A tengeri dolgokhoz igazán értenek!

Trollanyu, szeretem a fokhagyma és a petrezselyemzöld házasságát ;-)

Gerdi said...

Valahogy nem érzek késztetést arra, hogy tengeri herkentyűket egyek, de annyira jól néz ki a képen, hogy megkóstolnám:-)

Anazar said...

Gerdi, köszönöm ;-)