Saturday, September 10, 2011

Scalini (Belfast) ...tre

Scalini-Restaurant-Belfast
Megmászva a Giant's Causeway-t és a Carrick-a-rede Ropebridge-t a visszaúton máson sem járt a fantáziánk csak a Scalini-ben eltölthető finom vacsorán. Reggel még azt beszéltük, hogy majd felezünk egy pizzát és osztozunk egy desszerten, esetleg kettőn, de az egész napos túra farkaséhessé tett bennünket, meg hát sok minden volt a listánkon, ami ki akartunk még próbálni. Két előétel (Risotto Ortolando £4.95, Zuppa Del Giorno - zöldségkrém £3.65), két főétel (Pizza Rustica £9.45, Pizza Quattro Stagioni £9.25) és két desszert (Cassata Della Casa £4.60, Tiramisu Siciliana £4.95) fogyott, mellé fél üveg 'házi bor' (Carafe Shiraz £8.90).

Scalini-Restaurant-Belfast-dinner-for-two
A csütörtöki Hawaian pizzán rájöttünk mi volt a sok, a Cheddar Cheese, de a mai mozzarellásakkal már nem volt ilyen gondunk :-))

Az étterem csordulásig megtelt! Ugyanaz az úr ültetett le, mint előző estéken (első ránézésre, mint Basil Fawlty a Fawlty Towers-ből, tündéri egy pofa!!). Egy csendes asztalt kaptunk az ablaknál. A nagy nyüzsgés ellenére pár mondat erejéig elcsevegtünk. A vacsora fantasztikus volt, a hely maga varázslat, a személyzet olajozottan működik! Tőlünk is 5-ös osztályzatott kapott, mint a város önkormányzatától a Food Hygiene Rating-en.

Ismét előjöttek a 'drink-on-the-hous'-szal. R a keserédes Amaretto-t választotta (csinos Brandy-pohárban érkezett, jéggel), nekem nehezen, de sikerült kihúznom magam. Távozáskor búcsú kézfogást is kaptunk a fent említett útról, meg a kedves invitálást, hogy máskor is látogassuk meg Belfastot ;-)

2 comments:

Erika said...

Tenyleg kellemes hely lehet , majd eszben tartom, ha megyunk Belfastba! Te (ti) most jartatok ott eloszor?

Anazar said...

Erika, fetétlenül üljetek be vacsorára! Sőt, a nővérét is látogassátok meg, a Villa Italia-t a University Road-on. Hétfő-péntek 5-től nyit, szombat-vasárnap 4-től. A hugi idén októberben lesz 10 éves, a Villa Italia 1998-as ;-)
Igen, ez volt az első Belfast visit-ünk, de nem az utolsó!!