
A szőlőmagolaj E-vitaminban különösen gazdag, de ami még értékessé teszi, hogy 'füstpontja' (azaz amikor el kezd lebomlani glicerinre és szabad zsírsavakra, kékes füst kíséretében, vagyis amikor káros égéstermékek keletkeznek) mérsékelten magas.
A Wikipedián e hőmérséklet meghatározása elég eltérő:
HU - szőlőmagolaj - füstpontja 250 °C
EN - grape seed oil - smoke point approximately 216 °C
ES - aceite de pepitas de uva - punto de humeo 216 °C
IT - olio di vinaccioli - punto di fumo 190-230 °C
DE - traubenkernöl - rauchpunkt über 190 °C
13 comments:
Én már mosolygok :) Amikor meglátom a receptedet, máris átváltja az agyam az én izlésemre: rozmaring = bazsalikom :) Most erre vagyok ráállva, de be kell szereznem rozmaringot is, mert biztos az is finom. Köszönöm a finomságokat, mindig az én izlásemnek megfelelőt látok nálad.
Martinelli, gyere olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz ;-) és, hogy igazán a kedvedben járjak, holnap bazsalikomos fogás vár!!
Egyébként én is így vagyok vele, a bloggerinák receptjeit látva máris a szemem előtt van az én kedvenc alapanyagaimból összeálló ;-))
Az én ízlésemnek is nagyon bejön:) Sajnos szőlőmagolajat még sehol sem láttam, de holnap megyek az ázsiai üzletbe, ott talán van.
Köszönöm szépen, máris pattanok repülőre és ott is vagyok nálad :) :)
Trollanyu, 'health shop'-okban esetleg?
Martinelli, ;-))
Nagyon ötletes,elfogom készíteni:))
Köszönöm a receptet.
Mónika, örülök, szívesen ;-)
Szuper, hogy ennyi zöld fűszert használsz, nekem is ez a "mániám", minden más lesz tőle, finomabb. A szőlőmagolaj pedig már csak hab a tortán :)
Nekem nagy bokor rozmaringom van...:) Az étel nagyon gusztusos, így aztán sok akadálya nincs, hogy majd kipróbáljam:)
Hogy vagy? Régen jelentkeztél már hiányollak!
Kedves Anazar, rég nem írtál, remélem semmi baj nincs nálad.
Szia! Eltűntél... !
Éva, Kati, M@rti, köszönöm az érdeklődést. Konyhatündérkedés hiányában nincs új bejegyzés.
Post a Comment