Falatnyi sárgarépás tortácskák krémsajtos sapkában
Ha húsvét, akkor nyúl. Ha nyúl, akkor sárgarépa. Sárgarépatorta-cupcake!
Hozzávalók (15 db-hoz):
100 g tönkölybúzaliszt (finom)
75 g tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
1 tk. sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet fahéj
késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
csipet só
175 ml szőlőmagolaj
3 db tojás
3 csapott ek. nyírfacukor (xylitol)
175 g reszelt sárgarépa
75 g mandulaforgács
75 g aszalt sárgabarack (természetes)
A tetejére:
200 g krémsajt (soft cheese)
2 ek. nyírfacukor
2 tk. frissen facsart citromlé
A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, és a szerecsendióval.
Az olajat és a tojást simára kevertem, hozzáadtam a nyírfacukrot, majd belekevertem a (nagy lyukú reszelőn) lereszelt sárgarépát. Hozzáadtam a mandulaforgácsot és az apróra kockázott aszalt barackot. Végül kevesével adagoltam hozzá a lisztkeveréket.
A tésztát papír poharakba kanalaztam (még félig sem), majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam 25-30 percre. Kivettem, majd rácson hagytam teljesen kihűlni.
A krémsajtos sapkához a sajtot elkevertem a porrá zúzott nyírfacukorral, majd citromlével ízesítettem. Habzsákba kanalaztam és csillagcsőrön át a tortácskák tetejére nyomtam. Szárított sárgarépa-reszelékkel díszítettem.
[i] Crazy Jack Organic partially re-hydrated dried apricots INGREDIENTS: dried apricots (90%), water;
Inspiration: Afternoon Tea;
6 comments:
Isteni, kérnék egy falatkával:)
Nagyon kis cukorfalatok lettek és látszik a félbevágottnál a gyönyörű tészta! Sort kerítek erre a verzióra is, köszönöm! :)
mennyei falatkák :)
Meseszépek! :) Nekem is a félbevágott tetszik leginkább, ahol látszik a gyönyörűséges-finomságos tészta! :)
Hmmm... Már képzeletben be is kaptam párat!:) Köszi!
Kati, akár kettőt is ;-)
Tellet-cake, nem fogod megbánni ;-))
Millye, egyik a másik után fogyott :-)
Hankka, remekül simul bele a barack és a mandula ;-)
Tiffanylda, örülök, hogy ízlett ;-))
Post a Comment