Hagyományos húsvéti ízek:
sonka, kolbász, sárgatúró, tormás cékla,
majonézes krumpli, főtt tojás és kalács.
sonka, kolbász, sárgatúró, tormás cékla,
majonézes krumpli, főtt tojás és kalács.
A tavalyi jól sikerült hagyományos húsvét repetát kívánt. A tökéletesedés útjára lépve határozott fejlődést mutatott idén a kalács meg a sárgatúró (tavalyelőtt még ezek nélkül ünnepeltünk). Az előbbi édesebben, tojással lazítva (a tavalyiból kimaradt, puff), idén viszont fonva, az utóbbi szintúgy édesebben és kevésbé száraz állaggal emelte az ünnepi asztal minőségét. Mindkettő cukor helyett xylitol-lal készült. A sárgatúrónál 6 tojáshoz 6 dl tejet és 4 ek. nyírfacukrot (bár úgy érzem 6 csapott ek.-t is elbírt volna), a kalács esetében két kisebb tojást (vagy egy nagy) és 4 ek. nyírfacukrot adtam. Kíváncsian vártam mit szól majd az élesztő a xylitolhoz, de nem volt semmi probléma, szépen megkelt.
A sonka levét átszűrtem, holnap finom korhelyleves (jól fog esni a sok hús után) készül majd belőle.
Remélem mindenkinél szépen telt az ünnep! Locsolkodóktól itt szerencsére az idén sem kellett tartani.
A sonka levét átszűrtem, holnap finom korhelyleves (jól fog esni a sok hús után) készül majd belőle.
Remélem mindenkinél szépen telt az ünnep! Locsolkodóktól itt szerencsére az idén sem kellett tartani.
No comments:
Post a Comment