Enyhén édes, illatos kalács, a húsvéti asztal elmaradhatatlan eleme
Tavaly sütöttem először kalácsot húsvétra. Kicsit sutára sikeredett, de nem szegte kedvemet. Idén nem csak a külalakján (fontam, pedig palágyban nem szokás), de a tartalmán is változtattam. Hogy miért maradt ki belőle tavaly a tojás? Figyelmetlen lettem volna, amikor lejegyeztem? Meglehet.
Ugyan még mindig nem lett az a mama-féle könnyed tésztájú kalács, de határozott javulást mutat. Kevésbé lett tömör a tavalyihoz képest. Valamivel édesebbre is készítettem, de cukor helyett xylitol-t használtam (jól vizsgázott, szerette az élesztő). Kalács nélkül nem teljes a húsvét. Pompás kiegészítője a sonkának, kolbásznak, tojásnak, sárgatúrónak.
Ugyan még mindig nem lett az a mama-féle könnyed tésztájú kalács, de határozott javulást mutat. Kevésbé lett tömör a tavalyihoz képest. Valamivel édesebbre is készítettem, de cukor helyett xylitol-t használtam (jól vizsgázott, szerette az élesztő). Kalács nélkül nem teljes a húsvét. Pompás kiegészítője a sonkának, kolbásznak, tojásnak, sárgatúrónak.
5 comments:
Gyönyörű!
Nagyon guszta lett:)
Beautiful loaf! :)
Jaj, nagyon szép lett, igazán kívánatos! :)
Márti, köszönöm szépen, elégedett voltam a kinézetével ;-)
Janka, köszönöm.
Thank you, hsnushi.
Hankka, köszönöm szépen.
Post a Comment