Cukkini, padlizsán és halloumi teljes kiőrlésű tönkölybúza spagettivel
Kell hozzá:
spagetti (teljes kiőrlésű, tönkölybúza)
cukkini (zucchini, courgette)
padlizsán (eggplant, aubergine)
halloumi (ciprusi juhsajt)
fokhagyma
olívaolaj
balzsamecet (Aceto Balsamico di Modena)
szárított oregánó
A megmosott majd felkarikázott cukkinit, padlizsánt és a szeletekre vágott halloumi sajtot meggrilleztem (ha grill-vacsorából lett félre téve, annál jobb, nem kell most időt tölteni vele). Egy-két gerezd fokhagymát finomra lereszeltem, öntöttem hozzá olívaolajat, majd balzsamecettel ízesítettem. A pácot három részre osztottam, az egyikbe tettem a cukkinit, a másikba a padlizsánt, a harmadikba pedig a sajtot. Negyed órát pihentettem. Közben kifőztem a spagettit (Biona Organic Wholegrain Spelt Spaghetti), hideg vízbe kiszedtem, leszűrtem, lecsepegtettem.
Tálta tettem a pácolt cukkinit, padlizsánt és a halloumit (a felesleges pácot le lehet csepegtetni róla), hozzádtam a spagetti tésztát, kevés olívaolajjal megcsorgattam, szárított oregánóval meghintettem, finoman átforgattam, és már mehetett is az ételhordóba, majd a hűtőszekrénybe. Jó étvágyat!
Lunchbox HÉTFŐ - Fetás-mazsolás couscous
Lunchbox KEDD - Spenótos-lencsés burgonya
Lunchbox SZERDA - Nyáresti hajdina
Lunchbox CSÜTÖRTÖK - Brokkolis háromrizs
1 comment:
Nagyon jól hangzik:)
Post a Comment