Illatos bulgur sütőtökkel, tökmaggal és gojival
Kell hozzá:
bulgur
sütőtök
póréhagyma
zellerszár
tökmag
goji
olívaolaj
A bulgurt megpároltam (fél csészényihez 1 csésze vízet használtam), majd fedő alatt pihentettem. A sütőtököt meghámoztam, felkockáztam és megfőztem. A póréhagymát, zellerszárat felszeleteltem, egy nagy tálba tettem, hozzáadtam a pergős szemű bulgurt, olívaolajjal megcsorgattam, egy-két csipet sóval ízesítettem. Meghintettem tökmaggal, adtam hozzá áztatott, lecsepegtetett goji bogyót, végül belekevertem a sütőtököt. Óvatosan átforgattam és már mehetett is a hűtőszekrénybe pihenni. Jó étvágyat!
[!] Ez itt kérem az 1400. poszt!
Lunchbox HÉTFŐ - Fetás-mazsolás couscous
Lunchbox KEDD - Spenótos-lencsés burgonya
Lunchbox SZERDA - Nyáresti hajdina
Lunchbox CSÜTÖRTÖK - Brokkolis háromrizs
Lunchbox PÉNTEK - Grillezett-pácolt spagetti
1 comment:
Finom, a sütőtök egyébként is nagy kedvenc! :)
Post a Comment