Kertész kedvence - sárgarépa, karfiol, zöldborsó, póréhagyma
Kell hozzá:
hajdina (a.k.a. grecska)
sárgarépa
karfiol
zöldborsó
póréhagyma
zöldhagyma
napraforgómag
lenmag
olívaolaj
A hajdinát átmostam és alaposan lecsepegtettem, szinte szárazra. Egy kisebb nyeles lábast felhevítettem, tettem bele 1 ek. kókuszolajat, majd hozzáadtam a hajdinát és lassú tűzön 5-7 percig pirítottam. Már amikor kellemes illatot kezdett árasztani, felöntöttem frissen forral vízzel, hogy egy jó ujjnyira ellepje. Rátettem egy fedőt, öt percig finoman (épp csak) gyöngyöztettem, majd lehúztam a tűzről és negyed órát pihentettem (fedő alatt), végül villával átlazítottam.
A sárgarépát megpucoltam, felkarikáztam és 3-4 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, lecsepegtettem. A karfiolt apró rózsáira szedtem, 3-4 percre ezt is forrásban lévő vízbe dobtam, és leszűrtem, lecsepegtettem. A zöldborsót kifejtettem, 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, leszűrtem meg lecsepegtettem.
A hajdinát egy nagy tálba tettem, hozzáadtam a felkarikázott póréhagymát és a zöldhagymát, majd a még ropogós 'főtt' zöldségeket. Egész vékonyan csorgattam csak meg olívaolajjal. Meghintettem lenmaggal meg napraforgómaggal, egy-két csipet sóval. Óvatosan átforgattam, és már mehetett is a hűtőszekrénybe a piros kis ételhordóban. Jó étvágyat!
Lunchbox HÉTFŐ - Fetás-mazsolás couscous
Lunchbox KEDD - Spenótos-lencsés burgonya
1 comment:
Jaj de finom lehet a sok friss zöldségfélével, nagyon guszta a képen! :)
Post a Comment