Thursday, February 06, 2014

Paradicsomos csicseriborsó curry

chickpea_curry
Csicseriborsó curry színes barnarizzsel

Kell hozzá:
csicseriborsó
paradicsomlé
vöröshagyma
fokhagyma
friss gyömbérgyökér
babérlevél
egész koriandermag
egész mustármag (fekete)
egész köménymag
egész római kömény (kumin)
egész kardamom
egész szegfűszeg
őrölt kurkuma

rizs (barna, vörös Camargue, vad)

A csicseriborsót beáztattam éjszakára, majd friss vízben puhára főztem. Hagytam a főzőlében langyosra hűlni.

A rizst alaposan átmostam, negyed órára beáztattam, majd bő vízben megfőztem. Leszűrtem, lecsepegtettem.

A finomra felaprított vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a babérlevelet, koriandermagot, mustármagot, köménymagot, kumint, kardamomot, szegfűszeget és öt percig pirítottam lassú tűzön. Beletettem a felaprított fokhagymát és gyömbért (bőven!!). Felöntöttem sűrű paradicsomlével, adtam hozzá egy csipet kurkumát, majd fedő alatt 10-15 percet gyöngyöztettem. Kivettem a babérlevelet, a karmamomot és a szegfűszeget. Hozzáadtam a lecsepegtetett csicseriborsót és összeforraltam. Rizzsel tálaltam. Jó étvágyat!

savanyu-kaposztas-voroslencse-leves

2 comments:

Erika said...

szeretem ezt a csicseriset, én is szoktam ugyanezzel az ízesítéssel , nekem még megy bele egy felkockázott édesburgonya és egy marék mazsola is.:)

Anazar said...

Ó, a mazsola ott nagyon megbirizgálta a fantáziámat ;-))