Ami vegán is, meg gluténmentes is, és desszertként is megállja a helyét!
Hozzávalók (1-2 személyre):
40 g zabpehely (gluténmentes!!)
1 bő ek. quinoapehely (vagy 2 csapott ek.)
400 ml víz
csipet őrölt fahéj
20 g kókuszkrém
1 tk. kókuszolaj
1 ek. kókuszreszelék
A zabpelyhet fel tettem főni a vízben, miután felforrt, kis lángon 5 percet főztem. Hozzáadtam a quinoapelyhet, a kókuszkrémet és a csipet fahéjat, és továbi 3-5 percig gyöngyöztettem, közben meg-megkevertem. Lehúztam a tűzről és belekevertem a kókuszolajat. Tányérra szedtem és meghintettem frissen pirított kókuszreszelékkel. Jó étvágyat!
quinoa flakes / quinoapahely |
Krémes, lágy, selymes, szinte olvad. A pirított kókuszreszelék csempész bele egy kis rágnivalót. Ha túl laposak a szerdák, erre a 3x kókuszos porridge-ra van szükséged!
No comments:
Post a Comment