Kókuszos curry zöldbabbal, karfiollal
Kell hozzá:
zöldbab és karfiol (fagyasztott, 300-300 g)
1 szál póréhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 tk. kókuszolaj
2-3 ek. kókuszkrém
1-2 csipet őrölt kurkuma
1 tk. őrölt kumin (római kömény)
1 tk. paradicsompüré
A póréhagymát vékonyra felszeleteltem, a fokhagymát legyalultam, a sárgarépát lereszeltem, a vöröshagymát negyedeltem. Ez lesz az alap. Lábasba tettem és 1 tk. kókuszolajjal finoman pirítottam, majd kevés vizet öntöttem alá, fedővel letakartam és 20-25 percig pároltam, amíg a zöldségek szépen megpuhultak, elveszítették a tartásukat és szinte krémes lett az alap.
Kivettem a vöröshagyma negyedeket (szétesett, de még elég felismerhető). Hozzáadtam a fagyasztott zöldbabot meg az ugyancsak fagyasztott karfiolt. Felöntöttem kevés vízzel (épp csak ellepje). Miután felforrt füszereztem kurkumával és kuminnal, majd hozzáadtam a paradicsompürét és a kókuszkrémet. Félig letakartam a fedővel és alacsony lángon 15-20 percet gyöngyöztettem. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam a másik tk. kókuszolajat. Hajdinával tálaltam. Jó étvágyat!
2 comments:
Nagyon jól néz ki! A kókuszolaj gondolom olívával, a kókuszkrém mivel helyettesíthető?
Teller-cake, olívaolaj mehet, igen. A kókuszkrémet sűrű kókusztejjel (konzerv sajnos) vagy frissen reszelt-áztatott-facsart kókuszhús levével tudod helyettesíteni.
Post a Comment