Zsenge bárányka zöldségekkel gazdagon
Hozzávalók:
500-600 g báránycomb (lamb leg steak)
3-4 db sárgarépa
250-300 g zöldborsó (fagyasztott)
2-3 db zellerszár
2 db póréhagyma
2 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
1 tk. őrölt fűszerkömény
fél tk. őrölt pirospaprika
1-2 tk. paradicsompüré
Az egyik fej vöröshagymát finomra felaprítottam, és kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felkockázott bárányt, fűszerköménnyel és pirospaprikával fűszereztem, belereszeltem a fokhagymát, majd rátettem a fedőt, és 20-25 percet finoman gyöngyözve főztem (a hagyma finom szafttá főtt).
Hozzáadtam a paradicsompürét, a babérlevelet, a másik fej vöröshagymát (egészben), a zellerszárat (csak félbetörve), az egyik póréhagymát (félbevágva), a fagyasztott zöldborsót és a (borsónyira) felkockázott sárgarépát. Fedővel félig letakarva 15-20 percet gyöngyöztettem, majd hozzáadtam a másik póréhagymát is (felkarikázva). További 5-7 percig főztem.
Tálalás előtt kivettem a hagymát, babérlevelet, zellerszárat és az egész póréhagymát. Jó étvágyat, és Boldog Szent Patrik napot!
3 comments:
Boldog Szent Patrik napot :) Jajj, tudom ez nagyon finom leves:)
I noticed that you have lots of yummy recipes on your page and I would like to suggest you have a look at our Top Food Blogs section here: www(dot)alldishes.co.uk/top-food-blogs
If you want to add your food blog for get more visit traffic to the list and have your recipes indexed on Alldishes.co.uk, all you have to do is follow the instructions here: www(dot)alldishes.co.uk/add-your-food-blogs
Hopefully hearing from you soon,
Thanks,
Sakkarin Sº
info@alldishes(dot)co.uk
Ez a leves nagyon-nagyon tetszik nekem. Húsvét táján nálunk is kapható bárányhús, ha sikerül vennem, ezt a levest feltétlenül megfőzöm!
(Csorog a nyálam érte. :)
Post a Comment