Jenny foldiepres tortajanak kremjet vettem alapul, csak epp nem tortaba toltottem, hanem kehelybe ;-)
Hozzavalok:
2 ek. finomitatlan cukor
150 ml tejszin
275 g mascarpone
fel vaniliarud
fel narancs reszelt heja
150 g friss malna
2 ek. szamoca v. malna konzerv / dzsem
Egy talban a cukrot felontottem a tejszinnel es addig kevertem, amig el nem olvadt benne a cukor, majd hozzaadtam a mascarponet es kezi habverovel 5-8 percet kevertem, mig el nem kezdett besurusodni. Beletettem a fel narancs finomra reszelt hejat es a vaniliarud belsejet. Ujra atkevertem, hogy a narancs es a vanilia mindenhova eljusson.
Kehely/pohar aljara par szem malnat tettem, erre szedtem a kremet, ket-harom malnaval diszitettem es megkentem dzsemmel (2 ek. dzsemet 1-2 ek. vizzel atforraltam, hagytam kihulni). A poharakat folpackkal fedtem es par ora hutobe tettem.
Tipp: a malna a kremel ossze is keverheto, akar talalas elott is v. talalas utan, izles szerint. A malna mellett foldieper, ribizli, szeder, fekete afonya is kitunoen illik ehhez a kremhez.
>> Konnyu, friss, gyumolcsos desszert!
No comments:
Post a Comment