Wednesday, May 27, 2009

Mákos-Banános

Hozzavalok:
fel csesze vaj (100-120 g)
2 pupozott ek. finomitatlan cukor (raw sugar)
2 db tojas
1,5 csesze liszt (340 g)
fel csesze tej (1,2 dl)
50 g daralatlan ma'k
frissen reszelt szerecsendio
1 kisebb citrom reszelt heja

2 db e'rett banan
csipet so
1 tk. szodabikarbona

A vajat habosra keverem a cukorral, majd a tojast is beleutom (egyesevel). Hozzaadom a sozott, szodabikarbonas lisztet es simara keverem. Beleszorom a daralatlan makot, a frissen reszelt szerecsendiot es a citrom reszelt hejat, majd a villaval kisse elnyomkodott e'rett, illatos, e'des banant (nem baj, ha itt-ott darabos maradt).

Egy lapos tortaformat kinenek vajjal, beleontom a masszat es 185 °C-ra elomelegitett sutoben keszre sutom.

Tipp: erdei gyumolccsel (malna, szeder, piros es feketeribizli) es forro fehercsokolade szosszal talalom (elkeszitese)

>> Konnyen, gyorsan osszeallithato sutemeny, tetszes szerint varialhato ontettel. Illik hozza a tejsodo (custard), vaniliafagyi, gyumolcspe'p, csokoladeszo'sz.

2 comments:

Belly said...

Szia!

Nézz be hozzám,légy szíves:-)
http://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/05/ajandek-szupersapek-chef-vikitol-es-cat.html

Anett Lazar said...

Belly, nagyon koszonom a SUPER DUPER CHEF dijat, es a miertet ;-)
A jovoben is szep, szines, izleses, megis egyszeru dolgokat teszek majd kozze, hogy melto legyek a dijamhoz :-)