Thursday, April 29, 2010

Green Lentil and Chorizo Stew

A lencse nagy mennyiségű fehérjében, élelmi rostban, folsavban, B1-vitaminban, és ásványi anyagokban gazdag; az egyik legjobb növényi eredetű vasforrás.




Zöld lencse chorizoval

Kevés olívaolajon megdinsztelem a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Lehúzom a tűzről, megszórom fűszerpaprikával, szárított kaporral, őrölt fűszerköménnyel, kevés zsályával. Hozzáadom a finomra aprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt fokhagymát és a paradicsompürét. Belemorzsolok egy zöldségkockát. Felöntöm fél-egy dl vízzel és átforralom. Hozzáadom az éjszakára beáztatott, alaposan átmosott, lecsepegtetett lencsét. Annyi vízzel teszem fel főni, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Beleteszem a babérlevelet, meg az anchot és guajillot, végül a felszeletelt chorizot. Forrás után, fedő alatt, mérsékelt tűzön két-két és fél órát főzöm. Kavargatni nem kell, de ha szükséges pótolom az elfőtt vizet. Tejföllel tálalom.

Tipp: Spicy Turkey and Bean Stew itt

No comments: