Csemegeuborkás-kapros pulykaragu vajas quinoával
Egy nagy fej vékonyra szeletelt vöröshagymát (ez lesz a ragu sűrű alapja) kevés olívaolajon megpirítottam, majd hozzáadtam a felkockázott pulykamellet (200 g), megszórtam frissen őrölt borssal és kipirítottam.
Lehúztam a tűzről, pirospaprikával, őrölt fűszerköménnyel, kevés zsályáva és szárított kaporral ízesítettem. Belemorzsoltam egy zöldségkockát. Végül hozzáadtam 2 nagy gerezd áttört fokhagymát, 1 ek. paradicsompürét és 2-3 babérlevelet. Felöntöttem kevés vízzel és átforraltam. Majd fedő alatt, lassú(!!) tűzön, időnként meg-megkevergetve, kevés vizet pótolva másfél-két órát főztem (épp csak mocorgott a leve). Negyed órával a felkockázott uborkát is hozzáadtam.
Három deci krémes tejölt elkevertem 1 ek. liszttel. Finomra aprítottam a nagy csokor, friss petrezselyemzöldet és nagy csokor kaprot, majd a raguhoz adtam, végül behabartam. Felrottyant. Elkészült.
A quinoát alaposan, több vízből átmostam, kevés vízzel fel tettem főni. Miután felforrt, a legkisebb hőfokon, fedő alatt főztem, pároltam. Amikor elkészült, egy nagy kocka vajat tettem a tetejére és hagytam fedő alatt pihenni. Tálalás előtt átkavartam.
Lehúztam a tűzről, pirospaprikával, őrölt fűszerköménnyel, kevés zsályáva és szárított kaporral ízesítettem. Belemorzsoltam egy zöldségkockát. Végül hozzáadtam 2 nagy gerezd áttört fokhagymát, 1 ek. paradicsompürét és 2-3 babérlevelet. Felöntöttem kevés vízzel és átforraltam. Majd fedő alatt, lassú(!!) tűzön, időnként meg-megkevergetve, kevés vizet pótolva másfél-két órát főztem (épp csak mocorgott a leve). Negyed órával a felkockázott uborkát is hozzáadtam.
Három deci krémes tejölt elkevertem 1 ek. liszttel. Finomra aprítottam a nagy csokor, friss petrezselyemzöldet és nagy csokor kaprot, majd a raguhoz adtam, végül behabartam. Felrottyant. Elkészült.
A quinoát alaposan, több vízből átmostam, kevés vízzel fel tettem főni. Miután felforrt, a legkisebb hőfokon, fedő alatt főztem, pároltam. Amikor elkészült, egy nagy kocka vajat tettem a tetejére és hagytam fedő alatt pihenni. Tálalás előtt átkavartam.
Tipp: Pokoli ragu
No comments:
Post a Comment