Sunday, April 04, 2010

The King's Head (Galway)

A híres múltú kocsmára egészen véletlenül találtunk rá, ráadásul a hátsó bejáraton át. The finest tavern in Galway, írják magukról. Valóban egy mutatós, kellemes hely, hiába, az írek tudják hogyan kell múlatni az időt.

Ma már az is tudjuk, 'Irish tapas' is létezik (mini grilled sausages, chili onion rings, chicken goujons, vegetable samosa, chips and dips), ezt ettünk tegnap. Én egy pint Guinness-kével kísértem, R Galway Hooker-t kért hozzá (rosszra senki ne gondoljon, a kis vörös nem egy Galway-i örömlány, Irish Pale Ale-ről van szó, ami egy hagyományos vitorlás bárka után kapta a nevét, a Galway-öbölbenben használták, az erős tengeri viszonyokra lett kifejlesztve).

A nagy chowder-stew-burger-brownie teszt! Ezt minden ír pubnak/étteremnek ki kell állnia. Van amelyik megfelel, van amelyik elbukik, a King's Head átment ;-) A Seafood Chowder ízletes (bár nem közelíti meg a Half Door-ét [Dingle], az az etalon!), de még mindig túl sok a tejszín; az Irish Stew kicsit szétfőtt, kicsit íztelen, de alapjában finom; a burger ízletes, épp csak a buci volt száraz; a brownie, hát igen, a brownie az puha, bársony, selymes, simogató, de ezzel is csak dobogós második (még mindig a 2009-es Kilkenny Design Restaurant [Kilkenny] brownie-ja vezet). Guinness pint €3,90 - Galway Hooker €4,15.

The King's Head
A: 15 High Street, Galway, Co. Galway
T: +353 (0)91 566630
W: http://www.thekingshead.ie/

No comments: