Monday, April 12, 2010

Spicy Turkey and Bean Stew

Hozzávalók (2 személyre):
3-4 marék bab
200 g pulykamell
zöldségkocka
babérlevél
fél-fél szárított mexikói paprika (ancho és guajillo)
fél friss chilipaprika
őrölt fűszerkömény
szárított kapor
kis csokor petrezselyem
fűszerpaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 kisebb sárgarépa
10-12 db koktélparadicsom
1 ek. paradicsompüré
1 tk. Piros Arany


A beáztatott babot átmosom, lecsepegtetem, majd annyi vízzel teszem fel főni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ha felforrt, beleteszem a zöldségkockát, babérlevelet, kaprot, fűszerköményt, az apróra tépkedett petrezselymet, a vékonyra szeletelt fokhagymát, chilipaprikát és a szárított paprikafeleket. Fedő alatt, mérsékelt tűzön főzöm (egy-másfél óra).

Amikor már majdnem puha a bab, kevés olívaolajon megfonnyasztom a vékonyra szeletelt vöröshagymát, rádobom a nagyobb kockára vágott pulykamellfilét és 15-20 percig pirítom, majd hozzáadom a felezett paradicsomokat, összerottyantom, megszórom kevés fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsompürét, a Piros Aranyat, és a 2-3 darabra vágott sárgarépát, végül a babot is hozzáöntöm. Fedő alatt, kis lángon további 15-20 percig főzöm, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

> Egy tál finom magyaros étel mexikói beütéssel, vagy talán mexikói magyarosan =D))

No comments: