Hozzávalók:150 g étcsokoládé
fél csésze napraforgóolaj
1 tk. vanília kivonat
2 db tojás, 1 csésze liszt
fél csésze napraforgóolaj
1 tk. vanília kivonat
2 db tojás, 1 csésze liszt
csipet só, 1 tk. sütőpor
fél csésze porcukor*
1 csapott tk. őrölt gyömbér
10-12 kocka kandírozott gyömbér
Gyömbéres Brownie
fél csésze porcukor*
1 csapott tk. őrölt gyömbér
10-12 kocka kandírozott gyömbér
Gyömbéres Brownie
A csokoládét gőz felett megolvasztom, hozzákeverem a olajat. Lehúzom a tűzről, hagyom kissé kihűlni.
A lisztet elkeverem a sütőporral, a csipet sóval, az őrölt gyömbérrel és a cukorral (*a porcukrot negyed csésze barnacukorral helyettesítettem).
A tojást villával felverem, majd a csokoládéhoz keverem, hozzáadom a vanília kivonatot és a lisztet, végül az apróra kockázott gyömbért.
A formát sütőpapírral bélelem, majd beleöntöm a tésztát és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Puha, illatos, aromás!
Tipp: Teljes kiőrlésű pisztáciás csokoládé brownie itt
No comments:
Post a Comment