120 g étcsokoládé
120 g vaj
1 db tojás
fél csésze porcukor
1/3 csésze liszt
csipet só, tk. sütőpor
1 tk. vanília kivonat
makadámia dió
Csokoládé + vaj + vanília kivonat <--- tojás + cukor <--- liszt + só + sütőpor <--- macadamia ---> 180 °C
[?] Valamit elszámolhattam, mert szeletelni azt nem lehetett, nagyon morzsálós lett, ízre viszont tökéletes. Talán még egy tojás kell bele? Talán több liszt? Kárba nem veszett, vanília fagylalton fenséges volt!
[?] Valamit elszámolhattam, mert szeletelni azt nem lehetett, nagyon morzsálós lett, ízre viszont tökéletes. Talán még egy tojás kell bele? Talán több liszt? Kárba nem veszett, vanília fagylalton fenséges volt!
5 comments:
Szia!
Jól sejted, az arányokkal volt a gond,minimum még egy tojás kellett volna bele, de ha kicsik voltak, akkor akár 3 is. Ezen kívül sütőpor szerintem nem, mert az eleve morzsás tésztát még levegősebbé teszi és az is "segít", hogy szétessen.
Némi segítség, ha elfogadod:
http://kispadlasszoba.blogspot.com/2010/04/egy-igazi-ferfidesszert-chilis-lime-os.html
Koszonom! Igen, el fogom kesziteni meg egyszer, ket tojassal(!), meg szerintem a lisztet is legalabb fel cseszere emelem, meglatuk mi sul ki belole =D))
A lisztet észre sem vettem, igen, az is nagyon kevés. Igazából szerintem úgy lesz jó állaga, ha ugyanannyi vaj, étcsoki és cukor van benne (persze ez utóbbi ízlés kérdése is), és ha ezeket az arányokat vesszük mondjuk 100%-nak, akkor ehhez képest a liszt aránya kb. 60%.
A csokolade-vaj stimmel, de mivel en kesernyesen szeretem a browniet mint inkabb edesen, ezert az etcsoki (85%) es a keves cukor (bele sem tettem az 1/3-ot, csak negyedet)...
Linguini: [taking notes] Always do something unexpected...
Colette: No! Follow the recipe!
Post a Comment