Thursday, September 01, 2011

Hideg fasírtsaláta

meatball-salad
Hideg fasírtnegyedek hónapos retekkel,
hummus-szal és tejfölös céklasalátval

A fasírt nekem jobb ízű hidegen. Illatosabb, aromásabb, jobban össze van érve, állagra is tömörebb. A tegnapi fasírt maradékából, vagy inkább félretett részéből ma fasírtsalátát készítettem magamnak.

A tányér aljára hummus került, köré piros retek, a tetejére pedig a fasírt. A céklasalátához egy közepes fej céklát megfőztem, miután langyosra hűlt meghámoztam és felkockáztam. Hozzáadtam egy fej nagyobb kockára vágott vöröshagmát (nem kell szétszedni a rétegeket, jobban mutat egyben). Végül két-három ek. tejföllel átkevertem.

beetroot-onion-salad
Tipp: Hummus-os avokádósaláta, Paradicsomos feta hummus-szal, Hummus és sárgarépa

6 comments:

trollanyu said...

Ez sem lehetett rossz:) A humuszt nagyon szeretem, a céklát is, érdekes kombináció:)

Anazar said...

A hummus mint 'malter', a cékla mint MINDEN, A CÉKLA!! :-))

Éva said...

Guszta így feltálalva! Érdekes én is szeretem hidegen, de van aki másnap megmelegíti, nekem már akkor felmelegítve annyira nem ízlik.

Anazar said...

Éva, köszönöm. Nekem sem ízlik melegítve.

Adél said...

Ilyenkor hónapos retek? nálunk csak tavasszal van.Jaj,de guszta!!!

Anazar said...

Aleda, a retek a szomszédban nőtt, UK.