Wednesday, September 14, 2011

Sült édesburgonya mustáros csirkeszárnnyal

ready-to-bake-sweet-potato
A korábbi sült csirkeszárnyak kerültek ismét
terítékre, újfent sütőben sült édesburgonyával.

A szárnyakat joghurtos páctba tettem (natúr joghurt, angol mustár, citromlé, olívaolaj, csipet fahéj, kevés cajun fűszerkeverék), két-három órát hűtőben pihentettem, majd sütőben, 180 °C-on, két és fél óra alatt készre sütöttem.

Az édesburgonyát felkarikáztam, tepsire raktam, vékonyan lekentem olívaolajjal, megszórtam őrölt fűszerköménnyel és nagy szemű tengeri sóval, majd megsütöttem.

sticky-spicy-chicken-wings

4 comments:

Mrita said...

Nagyon gusztákat készíttettél.

Anazar said...

Mrita, köszönöm.

Gerdi said...

Édesburgonyát még nem ettem. Tényleg édes? Kinézetre sütőtök. Csirkeszárnyat viszont ettem már:-) Ahogy így elnézem, akár most is bevállalnám...

Anazar said...

Gerdi, édes(kés). Levesbe főve még nem is annyira, de sütve már szépen 'kiédesedik', de még nem egészen sütőtök ;-)