Pompás őszi előétel, hűvösebb estékre, egy-két pohárka borral
Kell hozzá:
friss füge
brie sajt
bazsalikom
olívaolaj
A fügéket félbevágtam, a kerek oldalukból levágtam, hogy 'talpuk' legyen, szépen megálljanak. Sütőpapírra helyeztem és négy-öt percre betoltam a grill alá. Amikor már egy kis levet eresztett, rátettem a brie szeleteket, majd visszatettem, hogy a sajt is ráolvadjon.
Tányérra szedtem, olívaolajjal vékonyan megcsorgattam, és meghintettem bazsalikommal. Jó étvágyat!
Tipp, variációk grillezett fügére:
[1]: A grillezett füge-brie párost mézzel tálalni.
[2]: A fügét friss kakukkfűvel sütni, kecskesajttal tálalni.
[3]: A fügét mézzel grillezni, feta sajttal tálalni.
2 comments:
Milyen egyszerű és mégis nagyon különleges! Muszáj fügét szereznem!!! :)
Istenien néz ki :) Én kéksajttal sütöttem, de így is kipróbálom :)
Post a Comment