Monday, September 30, 2013

Mivel töltsük fel a VEGÁN kamrát?

PCRM_four_food_groups_portions
Amikre a VEGÁN három hétben szükségünk lesz:

GABONA
• köles, árpagyöngy, rizs (barna, vörös, vad, basmati, jázmin), hajdina, quinoa, bulgur, couscous;
• reggelihez: zabpehely, puffasztott barnarizs-köles-hajdina;
• teljes kiőrlésű tönkölylisztes spagetti, teljes kiőrlésű, magvas kenyér;

ZÖLDSÉGEK
• frissen a piacról, színes, lehetőleg szezonális;
• hagyma, fokhagya;
• ságarépa, sütőtök, édesburgonya;
• brokkoli, karfiol, cukkini, padlizsán;
• gomba;

GYÜMÖLCSÖK
• frissen a piacról, színes, lehetőleg szezonális;
• alma, szőlő, füge, banán, citrom, lime, grépfrút, narancs, mangó, papaya;
• fagyasztott bogyós gyümölcsök (amennyiben volt szerencsénk lefagyasztani belőlük a nyáron);
• aszalt szilva, barack, füge, datolya, mazsola;

HÜVELYESEK
• bab (kidney, pinto, haricot, cannellini), lencse (vörös, puy), feles sárgaborsó, csicseriborsó;
• fagyasztott zöldbab, zöldborsó (amennyiben volt szerencsénk lefagyasztani belőlük a nyáron);

DIÓFÉLÉK-MAGVAK
• dió, mandula, mogyoró, pekándió, brazildió, kesudió;
• tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag;
• mandulavaj, kesuvaj;

FŰSZEREK
• friss chili, gyömbér;
• lenmagolaj, olívaolaj, szőlőmagolaj, kókuszolaj;
• balzsamecet, rizsecet;
• kókusztej[szín] - creamed coconut = félszilárd, fehér, krémes;
• növényi tejek (zabtej, mandulatej, kókusz, szója, rizs, quinoa);
• agave szirup, rizs szirup (ésesítésre méz helyett);


>> VEGÁN 21 NAP
>> Mi? VEGÁN??
>> Vegán étrend - FEHÉRJE
>> Vegán étrend - ZSÍR
>> Vegán étrend - SZÉNHIDRÁT
>> Vegán étrend - VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, VÍZ
>> Vegán étrend - Négy ételcsoport
>> Vegán étrend - Napi menü

No comments: