Tuesday, May 05, 2009

Citromfüves fehércsokoládé mousse

Hozzavalok (4 szemelyre):
100 ml tej
3 szal friss citromfu
250 g fehercsokolade
200 ml Crème Fraîche
3 tojasfeherje

A tejet az aprora vagott friss citromfuvel alacsony homersekleten forraspontig hevitem. Kozben a fehercsokit goz felett megolvasztom. A tejet szitan keresztul a csokoladehoz ontom es homogenre keverem, majd a Crème Fraîche-t is hozzaadom. Vegul a tojasfeherjet kemeny habba verem es ovatosan a masszaba forgatom. A habot apro talkakba szedem es talalasig hutoben pihentetem.

Tipp: Talalaskor friss gyumolccsel (malna v. ribizli) v. csokoladeforgaccsal diszitheto.

1 comment:

sedith said...

Szia! Köszi, hoyg benéztél hozzám, gyere máskor is! Nagyon jól hangzik ez a csokimousse-od!:)
Üdv, Edith